Ansaitulla joululomalla 9.12.2021-2.1.2022

09.12.2021

Teksti Harald Olausen

Digivallila.comin toiminta (tammikuu 2020 tammikuu 2022) lähenee loppuaan. Taas erinomaisen hyvä vuosi, jopa kiitettävä, kaksi vuotta toimineelle filosofis-kulttuuriselle verkkolehti digivallila.comille, mikä kuului professori Timo Airaksisen johtaman suomalaiset arvot kriisissä kirja- ja tutkimusprojektiin (2019-2024). Lukijamäärät kasvoivat vuoden aikana niin, että keskiarvona juttujamme luki 1854 lukijaa. Yksi suosion syy oli digivallila.comin laaja tarjonta kulttuurista politiikkaan ja taloudesta filosofiaan unohtamatta englanninkielisiä tieteellisiä kirjoituksia, joista vastasi kolumnien kirjoittamisen ohella professori Timo Airaksinen.

Uuden ja jatkavan Digivallila.comin tehtävänä on edelleenkin tutkia ja kirjoittaa rohkeasti niistä asioista ja sellaisella tavalla, mistä kukaan muu ei osaa eikä uskalla tai omaa siihen tarvittavia tietoja unohtamatta kriittistä ja tutkivaa kulttuurijournalismia. Palaute ja kiitokset ovat olleet enemmän kuin kiitettävää. Tästä on hyvä jatkaa samaa tahtia. Ensi vuonna digivallila.comin päätoimittaja Harald Olausen julkaisee totuttuun tapaansa aktiivisesti sekä juttujaan verkkolehdessä että myös tuttuun tapaan kirjoja.

Entisiltä toimituskunnan jäseniltä, kuten professori Timo Airaksiselta, tulee peräti neljä kirjaa kolmelta eri kustantamolta; kaksi filosofiasta, yksi Turun opiskeluajoista kertova ja vielä lisäksi yksi kriittinen arvio suomalaisesta nykykirjallisuudesta (vielä ilman nimeä). Harald Olausenilta tulee kolme omaa kirjaa; esseekirjan kuudes osa Kokoomusesseet sekä queerkirja Kaikki loppuu aikoinaan ja pakinakokoelma Syväsukelluksia nykypäivän ahdistuksiin. Digivallila.comin toimituskunta on saanut työlleen kiitosta myös Suomen tietokirjailijoiden ns. kopiosto-rahojen myötä. Professori Timo Airaksinen 8000 euroa kirjoittaakseen Filosofiaa raakana (Arktinen banaani 2022) ja 7 tapaa tuhota ihminen (Robustos 2022). Harald Olausen sai 3000 euroa Kokoomusesseisiin (Kulttuuriklubi 2022) ja Eero K.V.Suorsa esikoiskirjaansa Filosofian kahdet kasvot (Kulttuuriklubi 2024) 4000 euroa.

Digivallila.comin kriitikkona ja toisena päätoimittajana toimi tohtorikoulutettava Eero Suorsa, entinen Vapaa-ajattelijoiden lehden toimitussihteeri, joka on kirjoittanut kritiikkiä aiemmin mm. Tiedonantajaan, Sylvi-lehteen, NVL:n Kritiikin uutisiin ja Hybrikseen sekä Kulttuurivihkoihin. Suorsa on osallistunut digivallila.com-sata ekaa tarinaa-kirjan kirjoittamiseen sekä kirjoittanut yhdessä Harald Olausenin kanssa Homeroskritiikkiä ja muita filosofisia kulttuuriesseitä (Kulttuuriklubi 2021)-kirjan. Vuonna 2022 molemmilta digivallilan päätoimittajalta tulee yhteinen esseekirja Kauneuden kirous ja Liian paljon nuorena sekä muita filosofisia kulttuuriesseitä (Kulttuuriklubi 2022), mikä jää vanhan digivallila.comin viimeiseksi kirjaprojektiksi.

Digiballila.comin toimituskunta kiittää lukijoitaan kahdesta työntäyteisestä vuodesta. Uuden digivallila.comin, radikalistis-boheemisen, päätoimittajana jatkava Harald Olausen toivottaa sekä vanhat että uudet lukijat tervetulleiksi digivallila.comin sivuille 15.1.2022 lähtien.

Ilmestyy syksyllä 2022.
Ilmestyy syksyllä 2022.
Ilmestyy syksyllä 2022.
Ilmestyy syksyllä 2022.
Ilmestyy keväällä 2023.
Ilmestyy keväällä 2023.
Ilmestyy keväällä 2022 ja sitä voi jo lukea kustantajan sivuilla ilmaiseksi:www.kulttuuriklubi.com
Ilmestyy keväällä 2022 ja sitä voi jo lukea kustantajan sivuilla ilmaiseksi:www.kulttuuriklubi.com

Yhdessa digivallila.comin toisen päätoimittajan, kriitikko ja tohtorikoulutettava, Eero K.V. Suorsan kanssa, Olausenilta ilmestyy kirja Kauneuden kirous maaliskuussa. Lisäksi Kulttuuriklubi kustantaa Filmihullun terävimpään kirjoittajakärkeen kuuluvien Filmihullun toimituskunnan neuvostoelokuva-asiantuntijoiden, Velipekka Makkosen ja Mia Öhmanin, kirjan Katson neuvostoelokuvaa, joka ilmestyy myös maaliskuussa samaan aikaan Olausenin Syväsukelluksia nykypäivän ahdistuksiin sekä Olausenin ja Suorsan yhdessä kirjoittaman Kauneuden kirous-kirjan kanssa. Kirjat esitellään ja julkaistaan Rosebud Sivullinen kirjakaupassa Helsingin Kaisaniemessä myöhemmin tarkemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Ilmestyy keväällä 2022 ja sitä voi lukeajo ilmaiseksi kustantajan sivuilla:www.kulttuuriklubi.com
Ilmestyy keväällä 2022 ja sitä voi lukeajo ilmaiseksi kustantajan sivuilla:www.kulttuuriklubi.com
Ilmestyy keväällä 2022.
Ilmestyy keväällä 2022.
Ilmestyy syksyllä 2023.
Ilmestyy syksyllä 2023.
Ilmestyy syksyllä 2023.
Ilmestyy syksyllä 2023.