Etlako muka puolueeton asiantuntijaelin? HAHAA mikä vitsi..!

07.02.2024

Teksti Harald Olausen

"Heikki Hiilamon Ylen kolumnissaan tänään 6. helmikuuta esittämät väitteet Etlan toiminnasta ovat valheellisia. Tuomitsemme jyrkästi tutkijoidemme työn halveksunnan. Erityisen halventavaa on se, että Hiilamo esittää perusteettomia väitteitä tiedeyhteisön sisältä, selvin poliittisin syin. Vihreiden eduskuntavaaliehdokas ja puolueen jäsen on sosiaalipolitiikan tutkija, mutta verhoutuu professorin kaapuun ja väittää taloustieteellisiä suosituksiamme virheellisiksi ilman perusteluja."

Näin väittää ETLA – yksityinen elinkeinoelämän tutkimuslaitos eilisessä tiedotteessaan professori Hiilamolle, joka puhui suoraan ja nimitti isoa pahaa isoksi pahaksi, mitä Suomessa ei saa tehdä, jos kyseessä on porvarillinen ajattelija tai laitos, joka naamioituu "asiantuntemuksen" taakse antamaan "puolueettomia lausuntojaan" maan tilasta. ETLA on ehkä maan härskein oikeistopropagandan levittäjä. Tottakai sen koulutetut "asiantuntijat" tietävät mistä puhuvat. Tietenkin sen lauluja laulellen, jonka leipää syövät. ETLA ja Aki Kangasharju on yhtä puolueeton kuin Petteri Orpo – molemmat kuuluvat samaan talousoikeistoon.

Jo nimestä voi päätellä kenen käskystä Aki Kangasharju hyppää käsi lipassa. ETLA:n omistavat kovan oikeistolaisuuden ytimessä maan omistavat Työantajien ja Teollisuuden Keskusliiton Säätiö, Finanssiala, Kaupan liitto, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus. Suomessa on aina ollut tapana, että ay-järjestöjä saa oikeiston puolelta haukkua vapaasti vasemmistolaisiksi, vaikka ovatkin enemmän jäsentensä ammatillisia edunvaltajärjestöjä, ja oikeiston omistavia taustajärjestöjä, vaikka ovatkin sinivalkoisen Suomen ydintä, asiantuntijoiksi eikä kukaan ole aiemmin ihmettellyt asiaa niin kuin Hiilamo nyt.

Suomessa on tapana, ettei kukaan kyseenalaista ovelasti asiantuntijaorganisaatioksi naamioituja oikeiston lobbausyrityksiä, kuten ETLAa ja toista samanlaista eli Veronmaksajia, joita Ylen kokoomuslaiset toimittajat mielellään haastattelevat, ja joiden sanoma on aina yksipuolisesti yritysmyönteinen, ja hätä maan kilpailukyvystä suuri silloin, kun on kysymys työtekijöiden palkoista, joiden nostamiselle näillä laitoksilla on kasapäin asiantuntijoita heittää julkisuuteen perustelemaan sitä, miksi se on koko maalle ja sen kilpailukyvylle huono asia. Kokonaan eri asia on se lohduttomuus, mikä näillä hepuilla on mikrotaloudesta.

Ihan samoin ajattelee jo virkansa puolesta valtiovarainministeriö, jonka laskuihin, usein varovaisiin tai jopa vääriin, niin moni taloudesta mitään ymmärtämätön poliitikko on Orpon lailla haksahtanut. Mutta kansantalous ei ole vain yksipuolisesti pelkkiä numeroita ja kamreerinlausuntoja, se on myös elävää mikrotalouttta, missä voidaan joko kannustaa kasvua tai tukahduttaa kasvun edellytykset. Nyt kun näyttää siltä, että elinkeinoelämän intressejä yksipuolisesti ajava oikeistohallitus on päättänyt ajaa Oy Suomi AB:n täysillä päin seinää unohtamalla yhden tärkemmistä tuotantotekijöistään eli työntekijänsä, on vain hyvä, että Hiilamo ripittää ETLAa vaihtoehdottomuudesta ja tekopyhyydestä, ja paljastaa selvin sanoin ETLAn roolin tässä huijauksessa.