Korruptoituneet ay-idiootit syövät työläisten pöydissä hyvällä ruokahalulla!

29.12.2023
Ay-liikkeestä on tullut hyväpalkkaisten peruskoululaisdemareitten kultapossukerho
Ay-liikkeestä on tullut hyväpalkkaisten peruskoululaisdemareitten kultapossukerho

Teksti Harald Olausen

On vaikea oikeasti sanoa, ovatko mahtavan ja demarivetoisen sekä viime vuonna muhkean 130 miljoonaa euroa voittoa tehneen Teollisuusliiton hyvin toimeentulevat ay-pomot aidosti huolissaan työntekijöiden ongelmista. Tokkopa sentään mutta jotenkin heidän oli vastattava heidän reviirilleen röyhkeästi hyökänneelle oikeistohallitukselle. Olivatko eilen dramaattisesti ilmoitetut poliittiset lakot pelkästään poliittista teatteria harhauttamaan suuri yleisö sen tosiasian edestä, että aika alkaa olla jo ohitse vanhakantaisen demarijohtoisen sak-laisen ay-liikkeen ja pitkään kriisissä paikoillaan jyllänneen työmarkkinamallin?

Teollisuusliiton on pakko yrittää esittää rohkeampaa kuin onkaan. On mielenkiintoista nähdä, miten nämä poliittiset lakot laajentuessaan mahdollisesti yleislakoksi ja heikentäessään kunnolla Suomen kilpailukykyä, vaikuttavat arjessa meihin tavallisiin mattimeikäläisiin, kun lama kevään aikana pahenee ja tulee lisää joukkolomautuksia ja -työttömyyttä. Lakkojen todellinen tavoite on vahvistaa sekä vasemmistoa että motivoida ay-liikkeen (harvoja) aktivisteja taistelemaan ay-liikkeen vanhojen etuoikeuksien puolesta pahaa porvaria vastaan. Ay-liikkeen mahdin suuruudenpäivät osuvat samaan aikaan kuin demareiden, eli 1900-lukuun.

Teollisuusliiton vanhakantainen edeltäjä, Metalliliitto, vastusti käytännössä kaikkia uudistuksia ja parannuksia työmarkkinoilla ja ylläpiti de facto saneluasetelmassa palkkaepätasa-arvoa pitämällä pienpalkkaiset ja naisvaltaiset ay-järjestöt ulkona niistä pöydistä, joissa suurista rahoista sovittiin. Ehkä juuri siksi miesvaltaisella ay-liikkeellä (lue SAK:n mahtiliitot) ei ole myönteinen imago kansan keskuudessa. Suomessa SAK:sta liittoineen kasvoi 1970-luvulla valtio valtiossa, mitä ei uskaltanut sivuuttaa kukaan muutosta halunnut. Ay-johtajat alkoivat ahnehtia omissa eduissaan ja palkoissaan. Eikä sille ole loppua näkyvissä.

Valtion rahoilla edullisia vuokra-asuntoja tarjonnut VVO muutettiin markkinarahoitteiseksi. SAK:n johtaja Matti Tukiainen (sdp.), varmisti demareiden vaalitappion eduskuntavaaleissa vuonna 2007, hyllytetyllä ja epäonnistuneella Porvari syö pöydässäsi-kampanjalla, vaikka asia on toisinpäin - juuri isopalkkaiset ay-idiootit kuppaavat ahneuksissaan ja ammatikseen työntekijöiden rahoja. Herää kysymys ay-liikkeen nauttimista erikoisoikeuksista: Miksi ay-liikkeen jäsenmaksut kerää työnantaja ja miksi se on verovapaata? On vaikea ymmärtää myös, miksi ay-liike tahkoaa edelleenkin valtavat voittonsa verottomasti. 

Ay-liikkeestä on tullut hyväpalkkaisten peruskoululaisdemareitten kultapossukerho. Teollisuusliitonkin puheenjohtaja ansaitsee yli 180.000 euroa vuodessa. Vuodesta 2003 Aalto on ollut Kojamon (aiemmin VVO) hallituksen jäsen, ja vuodesta 2007 sen puheenjohtaja. Vuodesta 2012 hän ollut Varman hallituksen jäsen. Aalto on ollut myös Teollisuuden palkansaajien, SAK:n ja VR-Yhtymän hallituksen jäsen sekä vuodesta 2004 Työttömyysvakuutusrahaston hallintoneuvoston jäsen. Ay-liike on tottunut leikkimään herraa ja on siksi enemmin huolissaan omista asemistaan yhteiskunnassa, kuin aidosti työläisten eduista. 

Jos se olisi ollut jäsentensä puolesta pahaa porvaria vastaan, olisi se satsannut jättivoitoistaan vastainformaation ja -propagandan tuottamiseen pahaa mutta osaavaa ja käteistä riittämiin omaavaa porvaria vastaan. Mutta ei ole kun ei kiinnosta eikä osaa. Ay-liikkeellä on kuitenkin oma oikeutuksensa ja merkityksensä työntekijöiden ongelmien ja palkkojen asiantuntijana pohjoismaista hyvinvointia tahkoavassa neuvotteluyhteiskunnassa; ongelmana ovat vain ahneet ja työläisen verta imevät ay-idiootit. Samoin kuin ne sadat ylipalkkaiset demarivaalityöntekijät, jotka on naamioitu hienoilla titteleillä ay-toimitsijoiksi.

https://www.youtube.com/watch?v=pZzzvRTB3uk