Ovatko hallituspuolueet ja media vetäneet Purra-syötin kitusiinsa ja millainen on persu-Ankka?

19.07.2023
Sebastian Tynkkysen mukaan äänestämällä saat sitä, mitä tilaat ja tulos on tässä sekasotkussa!
Sebastian Tynkkysen mukaan äänestämällä saat sitä, mitä tilaat ja tulos on tässä sekasotkussa!

Teksti Harald Olausen

Tätä juttua kirjoittaessani Säätytalolta oli juuri lähdössä valtava määrä ihmisiä (ollaan sydän sykkyrällä kotikatsomoissa tukenanne - hyvää ja arvokasta työtä teette kaikkien suomalaisten puolesta rasismivapaan yhteiskunnan puolesta) osoittamaan mieltään persurasismia vastaan tarkoituksenaan saada Riikka Purra eroamaan samalla, kun uusimman MTV:n teettämän gallupin mukaan jo yli 47 prosenttia suomalaisista ajattelee (ja joukko kasvaa koko ajan suuremmaksi), että Riikka Purran pitäisi erota valtiovarainministerin paikalta. LISÄÄ MIELENOSOITUKSIA ON KUULEMMA LUVASSA!

Lisäksi vain 23 prosenttia suomalaisista uskoo hallituksen pysyvän kasassa vaalikauden loppuun. HEHE! Aika mukavaa rieuhumista persuilta näin hallitukauden ensimmäisten viikkojen aikana. EI TAIDA TULLA TÄSTÄKÄÄN HOMMASTA LASTA TAI PASKAA PERSUMEISSELILLÄ HÄMMENNETTYNÄ (työmies Putkonen)! Eivät ole kuulemma ehtineet tehdä lainkaan persupolitiikkaa, mikä on maalle vain hyväksi, kun joutuvat koko ajan hallituksen sisällä jatkuviin kurinpitopalavereihin ja medioille selittelemään itse aiheuttamistaan hallitusyhteistyöongelmista ja mainehaitoista maan imagolle sekä taloudelle.

Viime aikaiset viestit ovat olleet aiemmin pohjoismaisen liberalismin ja demokratian yhtenä mallimaana pidetyssä Suomessa huolestuttavia. Uudella hallituksella ei ole siitä huolimatta ettöä rasismi on lisääntynyt, wédes alkeellisintakaan halua suitsia sitä, koska sillä ei ole rasisminvastaista ohjelmaa. Edellisen hallituksen rasisminvastaisesta työstä kertoneet sivut suljettiin heti hallituksen vaihtuessa sisäministeri Mari Rantasen (persu) alaisuudessa toimivassa ministeriössä hallitusohjelman mukaisesti samaan aikaan, kun rasismi-keskustelusta on tullut muutamassa viikossa koko kansakuntaa ja hallitusta sisältä hajottava linakysymys, mitä ei voi enää sivuuttaa pelkällä olankohutuksella. 

Riikka Purra pyysi alkuviikosta anteeksi vanhoja rasistisia kommenttejaan verkon keskustelupalstoilla, mutta kieltäytyi myöhemmin pyytämästä anteeksi tuoreempia kommenttejaan, joissa hän haukkui burkhaan pukeutuneita naisia "mustiksi säkeiksi". Tämä oli liikaa hallituksen toista äärilaitaa edustaneelle rkp:lle. Samoin uuden elinkeinoministerin, entisen kokoomuksesta seksikohun myötä eronneen, Wille Rydmanin julkiset ja epäillyttävät lausunnot medioista roskan levittäjinä. Tutkijat ovat sitä mieltä, ettei Rydman puhu totta, vaan politikoi, ja että se on ongelmallista ministerin asemassa olevalle.

Petteri Orpon päivät pääministerinä ovat mitä todennäköisesti tämän viikon jälkeen luetut, jos, ja kun rkp:n myöhemmin tällä viikolla kokoontuva puoluehallitus pääsee asiasta kunnolla keskustelemaan, jatkaako huonon lähdön saaneessa epäsuositussa ja rasismia hiljaa tukevassa hallituksessa, jonka lukuisat ja naurettavat töppäykset muutaman viikon hallitsemisen jälkeen ovat olleet naurunaihe maailmalla. On ollut ikävä lukea niitä valheita, joilla istuva pääministeri on puolustanut persujen mukana oloa hallituksessa, ja väittänyt samalla kokoomuksen olevan rasisminvastainen, vaikka faktat puhuvat vahvasti sitä vastaan. 

Sitähän puolue ei ole, kun se hyväksyy tänään Hesarissa persupuolueen entisen kansanedustaja Simon Elon sanoin "äärioikeistolaista etnonationalistista ideologiaa" edustavan ja avoimesti ihmisvihamielisen sekä rasistisen puolueen hallituskumppanikseen. Saman lehden haastattelussa myös entinen persukansanedustaja Tiina Elovaara, joka ainoana perussuomalaisena aikoinaan allekirjoitti lakialoitteen rasismin saamiseksi rikoslakiin, varoittaa nyt kokoomuksessa tapahtuvan sama ilmiö, kuin mitä Soinin perussuomalaisissa tapahtui. Politiikka lähtee hänen mielestään radikalisoitumaan:"Yritetään tehdä yhteistyötä, mutta tosiasiassa luodaan tilaa rasismille." Kokoomuksessahan Atte Kalevan hengenheimolaiset ovat tätä jo odotelleetkin.

Persujen edustama rasiamipointti on tärkeä ymmärtää laajasti sen kaikissa kielteisissä merkityksissä. Se on erilaisten ihmisten vähättelyn lisäksi myös halua heikentää aggresiivisten hyökkäysten kohteiksi joutuneiden mahdollisuuksia laina turvin puolustautua ja saada apua. Ei mikään ihme. Että Suomen islamilaiset yhdistykset ovat asiasta huolestuneina kirjoittaneet yhdessä kirjeen hallitukselle. Mutta on tässä muutakin ihmisvihamielistä ja tavallista kanssa kiusaavaa "äärioikeistolaista" poltiikkaa pelissä, ja se tekee tästä erityisen kiusallisen kokoomukselle, jolle olisi tärkeä päästä lisäämään yritysten ja omistajien varallisuutta tavallisten ihmisten elinehtoja kaventamalla. 

Kokoomuslaiset ministerit keräsvät lähes 1,5 miljardia euroa vaalilahjoituksina juuri näiltä piireiltä. Olisi huonoa politiikkaa kokoomukselta, jos se ei pääministeripuolueena tarjoaisi vastinetta saamalleen tuelle. Saavuttaakseen tämän "jokaisen kokoomuskamreerin märän päiväunen", he ovat olleet pienen sisäisen nainan jälkeen selkeästi valmiita sietämään hallituksessa kakkospuolueena istuvaa äärioikeiston seitsemää ministeriä.

Persuissa ei ole vaarallinen ihminen vain töykeä ja ihmisvihamielinen Riikka Purra tai natsistisin äänenäsävyin jyrähtelevä Jussi Halla-Aho, vaan myös melökein koko eduskuntaryhmä ja iso liuta maakuntien äänitorvia, kuten entinen puolueen varapuheenjohtaja, kymiläinen Juho Eerola, joka laulaa avoimesti vuoden 1918 hävinneiden puolen naisista Punahuorina, jotka ansaitsivatkin kuulan ottaansa (ja on sitten kysyttäessä väittänyt koko jutun olevan vain vitsi). 

Persut "vitsailevatkin" aika rankasti suurimmasta osasta suomalaisia, jotka eivät ole heidän mieleensä. Ja lisää löylyä persukoneeseen. Tämän päivän Hesari kertoi perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkaraisen nimittelevän uunituoreessa kolumnissaan Helsingin kokoomuslaista pormestaria, Juhana Vartiaista, Pride-kulkueeseen osallistumisesta. Tällaisia ihmisiäkö muka yli 90 prosentin maltillisina, sopuisina ja kiihkottomina tunnettujen tavallisten suomalaisten pitäisi sietää nyt, kun ihmisillä on muutenkin ongelmia oman elämisensä järjestelyssä inflaatiota vastaan Putinin hengittäessä koko 1300 kilometrin rajaa pitkin vaarallisesti niskaamme? 

Ja vaikka persujen entinen vastenmielinen johtaja Timo Soini on syyllinen tähän, ja yhtä liukas valehtelemaan, kuin aina pelastaakseen oman nahkansa, hän on oikeassa ihmettellessään hallituspuolueiden hämmästyneisyyttä siitä, minkälainen puolue nykyiset persut ovat: "Kyllä ammatti-ihmisten ja ammattipuolueiden täytyy tietää minkä ja keiden kanssa he ovat tekemisissä. Ei ole voinut tulla yllätyksenä – ei edes ravihevosella ole tällaisia lappuja silmillä.", hän yrittää heittäytä "vitsikkäästi".

Miksi vasta nyt rkp ja kokoomus on heräännyt ihmettelemään avoimesti persujen ihmisvihamielistä ja rasistista politiikkaa ja hallitukseen nostetuista persupoliitikkoja, joiden sanomisista on noussu äläkkä, niin Suomessa kuin ulkomaillakin? Tekopyhää jeesustelua varsinkin kristillisdemokraateilla, joilla on ollut kova hinku päästä hallitsemaan, ei niin väliä kenen kanssa, kunhan pääsee näkyville politiikan parrasvaloihin. Riikka Purra on tämän pahisporukan kylmäntyynesti hymyilevä pyöveli, jonka luottamuksesta tullaan mitä todennäköisemmin äänestämään jo lähiaikoina, ja hallitus saattaa hajota lopullisesti siihen.

Purrasta Soini totesi tämän päivän Hesarin jutussa muiden hallituspuolueiden ja medioiden vetäneen syötin kitusiinsa: "Että nyt on löytynyt tämmöinen salonkikelpoinen, pullantuoksuinen persu, joka syö kasviksia ja puristelee vihermehuja. Mutta tiukka halla-aholainen maahanmuutto - kriitikko hän on, sieltä se ajatusmaailma kumpuaa ja se perussuomalaista puoluetta nyt hallinnoi." 

Soini on oikeassa ja persut tietävät sen. Olisi hauska olla kärpäsenä katossa kun vihaiset persut raivoavat toisilleen ja syyttelevät toisiaan siitä, kuka on vastuussa, kun persusatu hallituksessa - ja tällä kertaa Suomen historiassa lopullisesti - on ohitse ehkä jo ensi viikolla. Siksi Persut yrittävät kääntää terän pois itsestään ja väittää medioiden yrittävän savustaa persuministereitä, kuten ehkä kaikkein pahimman persutörkyturvan, eli oululaisen kansanedustajan, Sebastian Tynkkysen, tämän päivän twiistä näki. Tynkkysen mukaan media on siirtynyt jo seuraavaan kohteeseen: nyt on vuorossa heidän viaton ministerinsä Lulu Ranne:

"Hän on vuorossaan jo kuudes! Tällaista jahtia ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin. Tällä kertaa yksittäinen pieni persuvastainen Twitter-tili oli kaivanut esiin Lulun sinivalkoisia ilmastopoliittisia näkemyksiä ja media oli rakentanut niiden ympärille kohujutun. Aivan kuten Lulu on puhunut, sellaiset tasot, joita meiltä on ilmastopolitiikan suhteen vaadittu, vastaisivat Pohjois-Korean tilannetta. Niin alas on mahdotonta himmata eikä se edes pelastaisi maailmaa, kun muut tupruttaisivat enemmän."

Ja sitten taas Tynkkynen toistaa valheellisia väittämiään tyypilliseen persutapaan valheellisen puolustuksensa tueksi, ihan kuten Wille Rydmankin päästää ilmaan "epäilyttäviä heittoja" medioista, tarkoituksenaan vierittää syy omista töppäyksistään muiden niskoille. Tynkkysen valhe on vielä rajumpi ja isompi:"Teollisuus siirtyisi lopullisesti pois Suomesta. Huvittavaa tässä kaikessa on se, että eduskuntaryhmämme puheenjohtajana ja nyt ministerinä toiminut Lulu Ranne on itse ollut tekemässä ja esittelemässä ilmasto-ja energiapoliittista linjapaperiamme, Sinivalkoista siirtymää. Nyt halutaan siis suoraan vaatia meitä irtisanoutumaan Ranteen myötä nykylinjauksistamme. Ja kuten arvaatte, se ei meille luonnollisesti käy."

Näitä linjauksia on nyt Tynkkysen mukaan myös hallitusohjelmassa. Ranne oli yksi persujen pääneuvottelijoista ilmastokysymyksissä: "Demokratiassa kansalaiset saavat äänestämällä päättää, millaista ilmastopolitiikkaa he haluavat. Tunnen Lulun hyvin ja voin sanoa, että siinä on älykäs, asiohin perehtyvä ja taitava perussuomalainen poliitikko. Seisomme täysillä hänen tukenaan. Antipersut saavat yrittää mitätöidä vaalitulosta niin paljon kuin haluavat, mutta me pidämme mandaatistamme kiinni. Meidän äänestäjillämme on kuluttajansuoja - emme säikähdä tai muuta politiikkaamme kovankaan huudon vuoksi. Saat mitä tilaat."