Professori Timo Airaksinen ja kirjailija Harald Olausen Turun kirjamessuillla 2021

09.06.2021

Turun kirjamessuilla on oma erityinen lämmin ja kotoinen tunnelmansa ja sinne on aina ilo tulla ja viettää yksi viikonloppu kirjoista puhuen ja muita kirjailijoita tavaten ja heidän esiintymisiään kuunnellen samoin kuin runoilija Jenni Haukiota, joka on Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkö.

Digivallila.comin päätoimittaja, kirjailija Harald Olausen ja kolumnisti, professori Timo Airaksinen ovat totuttuun tapaan haastattelemassa toisiaan lauantaina ja sunnuntaina, jolloin professori Airaksista voi tavata myös Robustos-kustantamon standilla jakamassa nimikirjoituksia uusimpaan kirjaansa "Rentous elämänasenteena" (toimittanut ja jälkisanat Harald Olausen).

Professori Timo Airaksiselta ilmestyy ensi vuonna Robustus-kustantamolta 7 tapaa tuhota ihminen-kirja sekä Arktiselta banaani-kustantamolta Filosofiaa raakana-kirja. Mukana Turun kirjamessuilla on myös digivallila.comin varapäätoimittaja ja kriitikko Eero K.V. Suorsa, joka on ollut kirjoittamassa yhdessä Airaksisen ja Olausenin kanssa digivallila.comista kertovaa kirjaa kirjaa "Digivallila.com - sata ekaa tarinaa" (Kulttuuriklubi 2020) sekä tänä vuonna yhdessä Olausenin kanssa "Homoroskritiikki ja muita filofisia kulttuuriesseitä" (Kulttuuriklubi 2021).

Molemmat kirjat perustuvat digivallila.comissa julkaistuihin teksteihin. Suorsalta tulee ensi vuonna yhdessä Olausenin kanssa kirjoittama kirja "Kauneuden kirous" (Kulttuuriklubi 2022) sekä seuraavana vuonna hänen esikoisteoksensa "Filosofian kahdet kasvot" (Kulttuuriklubi 2023).

KUISTI, LAUANTAI 2.10.2021 KLO 12.30-12.50: TIMO AIRAKSINEN: RENTO HUOLETTOMUUS ELÄMÄNASENTEENA (Robustos) & HIMON ILOT - AJATUKSIA SEKSISTÄ JA SEKSUAALISUUDESTA (Bazar). Mitä on rento huolettomuus elämänasenteena? Entä miten halut määrittelevät kulttuuria ja valtaa ja millaista on elävä kulttuuri? Prof. Timo Airaksinen pohtii uudessa kirjoituskokoelmassaan mm. onnellisuutta, politiikkaa, koronaa ja seksiä. Haastattelija kirjailija Harald Olausen. Kustannusliike Robustos ja Bazar. KALLAS, SUNNUNTAI 3.10. KLO 11.00-11.20: HARALD OLAUSEN: KONGULAER (Kulttuuriklubi). Romaani Islannista, hämähäkeistä ja ikävästä. Haastattelijana professori Timo Airaksinen.

Digivallila.com on osa Timo Airaksisen johtamaa Suomalaiset arvot kriisissä-tutkimus- ja kirjaprojektia (2019-2023). Samaan projektiin kuuluu myös kansainvälinen artikkeliyhteistyö professori Airaksisen ja Hampurin yliopiston kansantaloustieteen emeritusprofessorin Manfred J. Hollerin toimittaman vertaisarvioidun tieteellisen julkaisun Finnish-German Yearbook of Political Economyn kanssa. Suomalaiset arvot kriisissä kirja- ja tutkimusprojektissa on aiemmin ilmestynyt professori Timo Airaksisen "Markiisi de Saden elämä" (Kulttuuriklubi 2019 - esipuhe Harald Olausen) sekä "Jäähyväiset uskonnolle - henkisyyden puolustus" (Bazar 2020); ilmestyy professori Timo Airaksisen ja dosentti Heta Gyllingin "Suvaitsevaisuus" (Arktinen Banaani 2020), professori Timo Airaksisen "Hyvinvointivaltion hylkäämät" (Bazar 2020), sekä "Himon ilo - ajatuksia seksistä ja seksuaalisuudesta" (Bazar 2021).

Kirjailija Harald Olausenin projektiin kuuluvia kirjoja ovat QUEERNovelliTRILOGIA: "Homolulu" (Kulttuuriklubi 2018), "Päättyneitä tarinoita" (Kulttuuriklubi 2019) sekä O`Gay"(Kulttuuriklubi 2020). Lisäksi Harald Olausen on kirjoittanut esseekokoelman "Anteeksipyyntö ei auta ja muita epätoivon esseitä" (Kulttuuriklubi 2017), "Mediaesseitä" (Kulttuuriklubi 2018), "Kohti korkeuksia- Jumalaa lähellä: ortodoksiesseitä" (Kulttuuriklubi 2019) sekä "Norjalaisesseitä" (Kulttuuriklubi 2020) ja yhdessä muiden toimituksen jäsenten kanssa Digivallila.com-sata ensimmäistä tarinaa" (Kulttuuriklubi 2020), ja yhdessä Eero K.V. Suorsan kanssa "Homeroskritiikkiä ja muita filosofisia kulttuuriesseitä" (Kulttuuriklubi 2021).


Kansainvälisesti yksi tunnetuimmista tieteentekijöistämme, Helsingin yliopiston käytännöllisen filosofian emeritusprofessori Timo Airaksinen, joka johtaa kolmivuotista suomalaiset arvot kriisissä-tutkimus-ja kirjaprojektia yhdessä Helsingin yliopiston filosofian dosentti Heta Gyllingin kanssa, tapasi sunnuntaina 2019 Turun kirjamessuilla runoilija Jenni Haukion, jolle hän esitteli qonzojournalisti ja queerkijailija Harald Olausenin "Päättyneitä tarinoita-queernovelleja II"(Kulttuuriklubi 2019) suomen-ja englanninkielistä laitosta. Englanninkielinen laitos "Ended Stories"(Kulttuuriklubi 2019) osallistui (Harald ja Timo kirjoittavat myös englanniksi ja koko queertrilogia on luettavissa esim kulttuuriklubi.com sivuilla myös englanniksi) gaymaailman nobel-kirjapalkintona pidettyyn "The Stonewall Book Award 2019"- kilpailuun. Molemmat kirjat julkaistiin Turun kirjamessuilla lauantaina 5.10.2019. Viime vuoden Turun kirjamessuilla oli tarkoitus julkistaa professori Airaksisen Bazar-kustantamolta tulleet kirjat ja Olausenilta queertrilogian päätösteos "O´GAY"(Kulttuuriklubi 2020), mutta koronan takia messut valitettavasti peruttiin.