Trump: SYYLLINEN no: 1.

01.06.2024

Teksti Harald Olausen

https://www.nbcnews.com/politics/donald-trump/donald-trump-verdict-hush-money-trial-rcna152492

Eilen saatiin kuulla tärkeä ja iloinen uutinen ihmisyyden puolesta hirviöitä vastaan. Huolimatta kovista julkisista paineista, valamiehistö totesi USA:n entisen presidentin New Yorkin oikeudessa syylliseksi kaikkiin häntä vastaan esitettyihin 34 syytökseen. Tuomio julistetaan pari päivää ennen heinäkuista republikaanien puoluekokousta, jossa Trump huudetaan mitä todennäköisemmin yksimielisesti puolueen presidenttiehdokkaaksi, ellei sitä ennen kuole tai halvaannu.

Tuomion maksimäärä on neljä vuotta, vaikka sitä ei Trumpin tapauksessa pidetä mahdollisena johtuen poliittisista syistä. Trump saa kuitenkin jonkinlaisen tuomion ja tulee olemaan ensimmäinen USA:n presidentti, joka on "virallisesti tuomittu rikollinen (no eivät ne muutkaan ole olleet mitään "puhtaita pulmusia"). USA:n mediat ovat olleet tänään pullollaan aiheesta juttuja, joiden pääsanoma on ollut ne 10-15 prosenttia äänestäjistä, jotka ovat ilmoittaneet olevansa liikkuvia äänestäjiä ja olematta äänestämättä Trumpia, jos hän saa tuomion. Ratkesiko vaalit tässä?

Ei varmastikaan, USA:sta on tullut sisäpoliittisesti sekava ja vainoharhainen kuin ankealla "eisenhowerilaisellla" 50-luvulla ja poliittisia noitajahteja käydään kuumana koko maassa. Trumpin sanoma vetoaa ahdistuneeseen kansalaiseen, joka ei seuraa ns. puolueettomia medioita, joita USA:ssa ei ole, vaan vahvalla propagandalla ja viharetoriikalla täynnä olevia oikeistomedioita, jotka hyötyvät vihapuheesta ja toimivat kostonhaluisen Trumpin edesvastuuttomina esitaistelijoina.

Asiantuntijoiden mukaan Trump voidaan silti perustuslain tulkintojen valita presidentiksi, jopa vaikka hän istuisi lyhyttä tuomiota vankilassa. USA:n perustuslaissa on pakko olla jotain vikaa. Edellisen lisäksi se ei tunnista sellaista tapausta, jossa presidentti on ilmeisen mielisairas ja vaarallinen sekä itselleen että muille. Tällä viikolla julkisuuteen vuoti tieto, että Trump olisi sanonut pommittaneensa jo Moskovaa tai Pekingiä eli käytännössä aloittaneen III maailmansodan.

Trumpin kyvyttömyydestä ymmärtää mitä hän puhuu ha vaarallisuudesta muille, kertoo jotain se, että hän sanoi voivansa ampua keskellä Manhattania jonkun eikä kukaan piittaisi asiasta. Muistakaa että tässä on mies, joka valehtelee enemmin kuin kukaan väittämällä kertovansa yleisölleen aina vain totuuden. Asiasta keskusteltiin eilen illalla Ruotsin televisiossa (Miksi aina britit ja svedut osaavat tehdä kiinnostavia ja ajankohtaisia keskusteluohjelmia päivänpolttavista aiheista?).

https://www.svtplay.se/video/eYqY51m/utrikesbyran/trumps-nio-liv?id=eYqY51m

Trumpin tapauksesta tekee ongelmallisen se, että juuri se törkeys ja moska, mitä hän muihin itsestään valuttaa, vetoaa henkisesti velttoon roskasakkiin ja saa heidät tuntemaan itsensä jollain tavalla jopa ihmisiksi. He eivät ole niitä kilttejä äidin teeskenteleviä pikkuenkeleitä, joita USA:ssa pitää olla, vaan sitä sekavaa takamaiden umpimielistä kansaa, joka elää eristyksessä totuudesta.

Oletteko muuten huomanneet, että persujohtaja Riikka Purran luonnottoman vastenmielisessä ja epämiellyttävässä sekä negatiivista energiaa täynnä olevassa habituksessa on jotain samaa epäinhimillisyyttä ja aggressiivisuutta kuin Trumpilla? Molemmat puhuvat puuta heinää ammatikseen, molemmat puhkuvat inhoa vastustajiaan kohtaan, molemmat mumiset itsekseen ja naureskelevat erilaisille ihmisille, mutta mikä ikävintä: molemmat ovat valmiit kieltämään ihmisyyden ja elämisen oikeutuksen sellaisilta vähemmistöiltä, jotka eivät heitä miellytä.

Oli ihme, että oikeus sai päätöksensä yksimielisenä. kaikki ne, jotka ovat laillani lukeneet John Grishamin äärimmäisen tarkan ja jännittävän Valamiehet-dekkarin, jännittivät yhtä varmasti sitä, miten Trumpin likainen käsi ulottuisi oikeuteen. Tällä kertaa niin ei USA:n demokratian onneksi käynyt. Mitä kulisseissa kävi? Siitä emme tiedä vielä mitään.

"Bijloxissa, Mississippissä, alkavasta oikeudenkäynnistä odotetaan merkittävää ennakkotapausta. Vastakkain ovat suuri tupakkayhtiö ja vainajan omaiset, jotka syyttävät yhtiötä hänen kuolemastaan. Oikeudenkäynti näyttää käynnistyvän rutiininomaisesti, mutta muuttaa pian suuntaa selittämättömällä tavalla. Valamiehet käyttäytyvät omituisesti, ja yksi väittää, että häntä tarkkaillaan. Sitten nimettömänä pysyttelevä nuori nainen vihjaa, että pahempaa on tulossa. Manipuloiko joku valamiehistöä, tai peräti vartioiko heitä joku? Kuka ja miksi?"

https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos_12813