Turbulenssia persutaivaassa: milloin epäonnistunut Purra kengitetään ulkoruokintaan?

07.02.2022
Yhä useampi ei persuisssa enää halua jatkoa tälle, hyttysen ininää rautakauppaäänellään surisevalle hiljaiselle tappajalle ja hymynhyydyttäjälle, jonka kurkkuun kuristunut ääni pihisee kuuroissa korvissa yhtä oksettavasti, korvia särkien, kuin rikkimennyt vinkulelu inhan pedofiilin käsissä Keravan nuorisovankilassa.
Yhä useampi ei persuisssa enää halua jatkoa tälle, hyttysen ininää rautakauppaäänellään surisevalle hiljaiselle tappajalle ja hymynhyydyttäjälle, jonka kurkkuun kuristunut ääni pihisee kuuroissa korvissa yhtä oksettavasti, korvia särkien, kuin rikkimennyt vinkulelu inhan pedofiilin käsissä Keravan nuorisovankilassa.

Teksti Harald Olausen

Peruspiireissä kuohuu. Mainion persuvallankumouksen suunnittelija, kirkkoslaavista tohtoriksi väitelleen perusuideologi, Jussi Halla-Ahon, haaveet ovat romahtaneet ensin maan mahtavien kakkospaikasta, eduskunnan puhemieheydestä, ja sen jälkeen sopivasti vuoden epämääräisisä jupinoita jokeltaneena, kansansuosiota kasvattaneena ja luonnollisena siirtymänä, kohoaminen valtakunnan ykkösvirkaan, kahden vuoden päästä presidentiksi, kurittamaan sanoillaan epäkelpoja maan kansalaisia, kuten metsiä halailevia polkupyöräileviä biologianopettajia, rauhankasvatusta takaisin lastentarhoihin meuhkaavia kehopositiivisia tonnikeijumamma-aktivisteja, ja muuta sankkaa, lähinnä pääkaupunkilaista vihervasemmistoa; homoja ja kaiken värisiä ulkomaalaisia, jotka väen väkisin yrittävät päästä persu-Suomen kiusaksi rakentamaan suomalaisten pitkään ja hartaasti toisilleen uskottelemaa lottovoitto-Suomea kuin nenän edestä puliveivaten heidän työnsä hedelmät.

Mutta asia olekaan ihan näin helppo läpihuutojuttu, kuten peruspiirit aiemmin luulivat koko ajan kohonneiden gallup-lukujen huumassa. Jutussa on paljon muuttuvia uhkatekijöitä ja muttia. Nyt kysellään Putkosen duunarifirmassa nortti huulessa, miten tässä näin kävi sekä Halla-Ahon suljetussa ja pienessä yksityisklubissa, johon myös lähes Kampin kieloa (entisestä myrkyllisestä ja ilkeydestä eläneestä kokoomusjohtaja Ilkka Suomisen Riitta-vaimosta kokoomuspiireissä käytetty epäasiallinen, mutta aikalaistodistajien mukaan enemmän kuin hyvin tämän syöjättären luonnetta kuvannut ilmaisu) muistuttava nykypuheenjohtaja, Riikka Purrakin, kuuluu - vielä, mutta kuinka kauan? Siitä ei ole tietoa edes hiirenpierun vertaa hevosmiesten tietotoimistossa (ex-pääpersu Timo Soinilla saattaisi olla asiaan mielipide, mutta kukaan ei kysy sitä hänen harmikseen häneltä).

Mikä sai Jussi Halla-Ahon luopumaan loistavasta urastaan maan pimeimmän puolueen ja sen sekopäisimmän jäsenistön puheenjohtajuudesta juuri sillä hetkellä, kun tie taivaisiin oli siloteltu landeöykkäreiden hienhajuisella ja nyrkin leimaamalla uhohurmahenkisyydellä vanhaan kunnon IKL:n henkeen hirttotuomiot taskussa valmiina poliittisille vihollisille Juho Eerolan sadistisfasistisen meluköörin musiikin tahdistamana?

Tässä on persujen todelliset kasvot ja puolueen ns. kuuma ydin...
Tässä on persujen todelliset kasvot ja puolueen ns. kuuma ydin...

Siitä saavat vain historiantutkijat selvän, sillä päätös julkistetaan vasta muutaman kymmenen vuoden jälkeen tutkijoiden riemuksi. Yleisesti on arveltu syynä olevan jokin persuille sopimaton käytös, ja ehkä sopimaton seksisuhde sopimattoman sukupuolen (on persuissa muitakin poikkeuksen poikkeuksia, kuten helluntailainen homokansanedustaja Tynkkynen) kanssa, tai kuolemaan johtava tauti. Vaikea on kuitenkaan kuvitella Halla-Ahoa muna suussa tai perseessä yllätettynä jostain hotellista päiväpanoilta.

Todennäköisempi syy on puhdas taktikointi, mikä osoittautui virheeksi. Muutaman tuomion saaminen kiihottamisesta kansanryhmiä vastaan ei olisi nostanut Halla-Aho ministeriksi, puhemieheksi kyllä, sillä lain mukaan ministerin tulee olla nuhteeton tai jotain sinnepäin, lainkirjaimen mukaan, jota on aina pidetty kuolleena kirjaimena tähän päivään asti, mutta puhemiehen ilmeisesti ei.

Tuliko hieman hätiköityä? Halla-Aho ajatteli, että se mikä kelpaa hänelle, kelpaa myös hänen puolueelleen, joka hengittää, pieree ja puree purkkaa samassa tahdissa Halla-Ahon kanssa, vaikka ovat eri maata ja eri rotua; Halla-Aho on umpimielinen nörtti ja persut etupäässä löysäpöksyisiä maakuntien perskarvanraaputtajia.

Se, mitä Halla-Aho ei fiksuudestaan ja pirullisuudestaan huolimatta laskenut mukaan, oli Purran vielä poikkeavampi olemus. Persupuheenjohtajan tuleekin olla Halla-Ahon tapaan puukasvoinen kiristelijä, mumisija ja kirveellä veistetty huumorintajuton jankuttaja, kuten Purrakin pohjimmiltaan on mutta se ei mene persujakeluun, että Purra näyttää demariämmältä ja on naisoletettumaisteri, pukeutuu Marimekon kokokukkamekkoon, ja viljelee joka puheessa kankeita sivistysanoja, kuten rationaalinen, realistinen ja relatiivinen (se taisi olla liikaa, sillä mitä tämä sana merkitsee? Sitäkö ettei millään ole sittenkään mitään väliä superpersuille, joille kaikki on absoluuttista ja siksi niin vaikeaa käsittää, muuttaa tai edes halua ymmärtää).

Pettikö kohta 80-vuotiaan ja edelleen elävien kirjoissa lääketieteellisenä ihmeenä kulkevan (ex-duunari) Matti Putkosen (ex-demari) deodorantti ja housuun valahti haisevat "lipposet". Eihän persut halua kuulla pitkistyttäviä jorinoita vaan aitoa kylähullujen suosimaa yksinhaukuntaa; kun jokin asia on paska, se on sitä (vrt. muuttumattomuuden periaate; yllä esitetty), ja sille ei voi muuta. Eikä hauluttava kohde ole mikään marttyyrinkruunulla koristettu järisevä ja empatiaa keräävä Päivi Räsänen, vaan täydellinen paha, mikä pitää tuhota, häväistä ja lopuksi vielä hävittää.

89 prosenttia kansasta, juuri se osa, joka perusporukkaa jostain kumman syystä äänestää, ei tajua tätä eikä halua tajuta, vaikka melkein tajuaisi. Se, ettei tätä ymmärrä peruspomot Riikka Purra etunenässä tuulenhaistelijana osoittaa, ettei Purra ole vieläkään poliittisten broilerien 2020-lukulaisesta pakastimesta nostettuna puolueensa johtoon tajunnut, mistä lannanlevityksestä aitoon smp:laiseen tapaan politiikassa on kyse tuuliviirimäisessä populistipuolueessa, jonka äänestäjistä se sama 89 prosenttia, on juuri niitä miehiä, jotka Purraa televisiosta katsellessaan, saavat järkytykseltään raivokohtauksen ja nielevät taskulämpimän kossupaukun väärään kurkkuun, ennen kuin nostavat iltapalaksi lattialta sinne edellisellä viikolla unohtuneen, ja nyt jo sinenharmaan Lidlin alennusmakkaran raivosta kuolaavaan suuhunsa.

Persutaivaassa on nyt turbulenssia. Moni ihmettelee Purran typerää irvistystä ja itsetyytyväisyyttä ja kysyy: Kuinka kauan menee siihen, että joku kapinahenkinen ja vallanhaluinen ykköspersu lausuu ne odotetut sanat: voitaiskos kutsua koolle ylimääräinen puoluekokous vaihtamaan puolueen puheenjohtajaksi joku suurta yleisöä yhtä paljon ärsyttävä paskainen, kuin Jussi Halla-Aho (vaikka puolueen varapuheenjohtajistosta viime vuonna syrjäytetty kymiläinen kansanedustaja Juho Eerola) oli? Yhä useampi ei persuissa enää halua jatkoa tälle, hyttysen ininää rautakauppaäänellään surisevalle hiljaiselle tappajalle ja hymynhyydyttäjälle, jonka kurkkuun kuristunut ääni pihisee kuuroissa korvissa yhtä oksettavasti, korvia särkien, kuin rikkimennyt vinkulelu inhan pedofiilin käsissä Keravan nuorisovankilassa.