Urpot bilettää!

06.02.2022
Paskanpuhuminen ja tyhmien yllyttäminen on aina ollut tärkeä ja vahingollinen osa harhaanjohtamista.
Paskanpuhuminen ja tyhmien yllyttäminen on aina ollut tärkeä ja vahingollinen osa harhaanjohtamista.

Teksti Harald Olausen

Suomikin saanut omat Capitol-kukkulan valtaajat eilen päättyneestä junttien mielenosoituksesta kaikkea järkeväksi julistettua vastaan. Four hours at the Capitol, Yhdysvallat (2021) televisiodokumentissa eräs Trumpin valheisiin uskova kertoo yhdeksi syyksi osallistumisensa Turmpin kehotuksesta kongressitalon valtaukseen olleen se, että Yhdysvalloissa katoaa joka vuosi lähes 800.000 lasta, jotka joutuvat ihmiskaupan uhreiksi ja joita pakotetaan seksiin. Trump hänen mukaansa pyrkii estämään tämän ja koska kaikki rakastavat lapsia, on hänen toimittava Trumpin puolesta.

Kyseessä on tyyppiesimerkki harhaisen ja tyhmän ihmisen huiputtamisesta palvelemaan omia poliittisia tarkoitusperiä. Nyt tämäkin on viiveellä levinnyt Suomeen. Somessa leviää kuvat lähes hurmahenkisistä junteista lähdössä kotisatelliittikaupungeistaan Helsinkiin herroja ravistelemaan samalla kun lähtösilloille on vedetty Suomen lippuja ja banderolleja, missä toivotetaan onnea matkaan lähteville. Suunta on ihan oikea osoite vaan väärä. Se, jota pitäisi hieman ravistella maan yksitotisuudesta ja isojen reviirien jakamisesta, olisi työantajaleirin Eteläranta 10 ja entinen mahtitiikeri, Hakaniemessä toimistoksi ja kolmeksi kirjaimeksi kuihtunut SAK, joka ei enää edes jaksa hymyillä kellastuneilla hampaillaan.

Convoy Finlandiksi itsensä nimennyt äkkiväärien rähinäryhmä edustaa monessakin mielessä tämän päivän Mäntsälän kapinaa. Myös sen oli synnyttänyt vääränlainen informaatio ja viha, joka etsi vain purkautumistietään. Myös Mäntsälän kapina, kuten Convoy Finland, haisi vahvasti viinalle ja oli enemmän yritys näyttää uholla, että ollaan eri mieltä hallitusvallan kanssa, kuin olla tosissaan otettava poliittinen joukkoliike Elokapinan (jota halveksien oli matkittu Mannerheimintien valtaus, kun huomattiin, kuinka helppoa on Helsingissä katkaista valtasuonen liikenne) tapaan. Mutta Elokapina oli aito mielenilmaisu vailla uhoa ja mauttomuuksia. Sen esittivät maamme tulevaisuuden idealistiset toivot, joilla on sekä järkeä että sydäntä ja halua myös käyttää sitä yhteisen tulevaisuutemme pelastamiseksi.

Convoyta medioista seuratessa ei voinut välttyä ajatukselta junttien hurlumheibileistä. Itse mielenosoitus ei kerännyt muutamaa tuhatta hurmahenkistä suomalaista enempää eikä se saavuttanut toivottavaa shokkivaikutusta poliisien toimiessa tällä kertaa oikein ja ajoissa estääkseen suuremmat haitat ohjatessaan liikennettä muualle ja rajoittaessaan mielensoittajat tietylle alueilla. Kun kesällä koko pahantahtoinen äärioikeisto omissa medioiksi naamioituneissa irvailujulkaisuissaan huusi demokratian heikentymisestä ja kommunismista. Nyt samat mediat ylistivät convoylaisia superlatiivein vahvistetuilla mauttomuuksilla.

On vaikea ottaa todeksi mielenosoitusta, joka väittää purkavansa "Helsingin sulun", jos sen ehtoihin suostutaan: 1) Kaikki koronatoimenpiteet ja -rajoitukset Suomessa on peruttava ja kumottava kokonaisuudessaan välittömästi, pysyvästi ja lopullisesti. Tämä pitää sisällään siis koronapassit, rokotepassit, suunnitellun digi-ID:n käyttöönoton, kokoontumis- ja aukiolorajoitukset, maskipakot, sekä kaiken muunkin asiaan liittyvän. 2) Polttoaineiden (sekä bensiinin että dieselin) nykyisestä verotuksesta on leikattava pois 50%. 3) Suomen nykyisen hallituksen on erottava."

Autoista ja ihmisistä päätellen kyseessä oli paljon samoja ihmisiä kuin olemme tottuneet näkemään itsenäisyyspäivän 6.12-marsilla; amislaisia autoja (nykypäivän sinapinkeltaiset datsunit noppakuutioineen), mustia vaatteita, ZZZtop-partoja ja paljon nousuhumalan jäykistämiä tuimia ilmeitä. Eräs mainosteksti hätkähdytti typeryydellään ja kansa-sanan väärinkäytöllä: Irti kansasta. Eikä tämä olisi pitänyt esittää mielenosoituksessa samassa paikassa, kun kokoomus marraskuun lopulla julkisti varjobudjettinsa. Kokoomuksen varjobudjetti on jäätävää luettavaa taloudelliseen ja sosiaaliseen tasa-arvoon uskovalle tavalliselle hyvinvointiin totuuneelle suomalaiselle. Vielä kamalampaa oli seurata kokoomuksen nokkamiesten, kansanedustaja Timo Heinosen ja puheenjohtaja Petteri Orpon sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen puheita varjobudjetin julkistamisen yhteydessä.

Puheet olivat jyrkkiä ja kovia. Orpon mukaan kokoomuksen esittelemä vaihtoehto oli erinomainen vaihtoehto vasemmistohallituksen politiikalle. Kokoomuksen vaihtoehtobudjetin loppusumma on 62,84 miljardia euroa. Se on 2,1 miljardia euroa vähemmän kuin mitä Sanna Marinin (sd) hallituksen budjettiesitys oli. Huomionarvoista kokoomuksen budjetissa on se, että se maksattaisi tulevaisuuden hyvinvoinnin lähes yksinomaan tavallisilla ja köyhillä ihmisillä eli NÄPIT IRTI KANSASTA.

Hyvinvoiville budjetti ei sisällä muuta kuin verorahojen säästöä juuri niissä verorahoilla toteutetuissa palveluissa, joita he eivät itse käytä. Kokoomus vähentäisi valtion menoja 2,63 miljardia euroa ja lisäisi menoja 550 miljoonaa euroa, jolloin menotaso laskisi yhteensä noin 2,1 miljardia euroa. Sanna Marinin hallitus on omaksi yllätykseenkin, ja koronasta huolimatta, onnistunut kasvattamaan työllisten määrän väestöstä yli tavoitellun, ja on asiantuntijoiden mukaan oikealla tiellä. Nyt kyseessä on koronan aiheuttaman laman jälkihoito ja sen estäminen taloudellisen tasa-arvon nimissä, etteivät köyhät yksin maksa koronan jälkihoitoa.

Convoy Finlandin jäsenet voivat paremmin Marinin tavallista ihmistä suosivassa Suomessa kuin kokoomuksen rajua laihdutuskuuria köyhille tarjoavassa Suomessa. Marinin hallituksen budjettiesityksessä lisävelan tarve oli 7 miljardia euroa. Kokoomuksen vaihtoehtokin perustuu lisävelanottoon. Mutta kokoomus ottaisi vaihtoehtobudjetissaan lisävelkaa vain 4,5 miljardia euroa ja säästäisi leikkaamalla loput tavallisten ihmisten tuista ja palveluista. Kokoomus on syyllistänyt julkisuudessa Marinin hallitusta holtittomasta velanotosta keskellä nousukautta. Kokoomus on ovela. Se yrittää koko ajan ylläpitää oikeistolaisen amerikkalaisen retoriikan hengessä äänestäjien mielikuvissa valtiota isona pahana, jota pitää kurittaa, karsia ja joka tekee asiat huonosti, oli kyse sitten vaikka koulutuksesta tai työllisyyden hoidosta.

Kokoomuksen sanoma on: kun valtio ottaa velkaa, se on aina pahasta, koska velan joudumme maksamaan me, jotka emme sitä tarvitse koska meillä on jo. Kokoomus yrittää saada täyden hyödyn hyvinvoivien kansalaisten huolesta maan talouden huonosta kilpailukyvystä samaan mielikuvakikkailutapaan, mitä kokoomuksen puheenjohtaja Ilkka Suominen vuoden 1987 eduskuntaavaalien alla sanailussaan 100.000 julkisesta työpaikasta. Silloinen demareiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Ahde vaati valtiolle kaukonäköisesti käsiä ja jalkoja jo tuolloin kokoomuksen vastustaessa ajatusta. Päästyään halitukseen, kokoomus synnytti ensimmäisen budjetin menoista ison, hallitusta melkoisesti julkisuudessa tärisyttäneen, rähinän demareiden kanssa samasta asiasta.

Kokoomuksen leikkauslista on tuttua tekstiä. Suurin on "työttömyyden aikaisen eläkekertymän lopettamisen vaikutus julkiseen talouteen" (- 400 milj. euroa). Asumistuen kokonaisuudistus toisi 350 miljoonan euron säästöt. Ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastus toisi kokoomuksen mukaan 199 miljoonan säästöt. Kokoomus lyhentäisi ansiosidonnaisen kestoa 100 päivällä ja palauttaisi omavastuupäivien määrän seitsemään päivään. Poistamalla ansiosidonnaisen lisäpäivät tulisi päälle 169 miljoonan euron säästöt. Ansiosidonnaisen työssäoloehdon nostaminen kuudesta kuukaudesta 12 kuukauteen toisi 97 miljoonan euron säästöt.

Kokoomus kyykyttää nimenomaan työttömiä ja palauttaisi työttömyysturvan tason vuoden 2019 tasolle. Siitä tulisi puolueen mukaan 66 miljoonan euron säästö. Kokoomus esittäisi tulojen lisäyksiä yhteensä 874 miljoonan euron edestä. Tulojen vähentämistä puolue esittää yhteensä noin 1,4 miljardin euron edestä. Kokoomus keventäisi ansiotuloverotusta korottamalla työtulovähennyksen 2 026 euroon (- 794 milj. euroa), parantamalla kotitalousvähennystä pysyvästi (327 milj. euroa) ja toteuttamalla yritysten laajan ja pysyvän tki-verovähennyksen (100 milj. euroa). Kokoomus nostaisi kotitalousvähennyksen enimmäismäärän 5 000 euroon ja korvausprosentin 60 prosenttiin. 100 euron omavastuun se poistaisi kokonaan.

Convoylaiset eivät ole kiinnostuneet vastustamaan tätä "Näpit irti kansasta"-mallia, mikä on todellinen ja yrittää oikeuttaa hyväosaisia varastamasta lisää köyhien taskusta. Miksihän? Me tiedämme, mitä on sanavapaus, vaikka emme osaa tarkemmin määritellä mitä se ei ole. MUTTÄ TÄTÄ SE EI VOI OLLA JA SAA OLLA! Sananvapaus on sama asia kuin valinnanvapaus. Ja jos tarjolla on vain yksi vaihtoehto, se ei ole sanavapautta; se ei ole lainkaan vapautta vaan sananvapausvalheeseen käärittyä orjuutta, käskyjä, asenteita ja vallan väärinkäyttöä.

Juuri tästä on kysymys pinnan alla kytevästä taistelusta siitä, kenellä on oikeus tulevaisuudessa omistaa totuus ja vapaus puhua siitä vääristellen sitä oman mielensä mukaan vailla vastuuta. Entä mitä sitten tapahtuu kun kaikki hullut ovat kuulleet kutsun Capitol-kukkulan viimevuotisten tapahtumien tapaan, ja lähtevät heinähangot käsissä kostamaan kaikkea sitä elinikäistä vääryyttä, mitä ovat omasta mielestä kokeneet lastentarhasta lähtien?

Poliitikot ovat vastuussa aina viime kädessä tällaisten valheellisten mielikuvien levittämisestä. Mutta aina kun tapahtuu mokia, poliitikot väistävät vastuuta väittäen ottavansa täyden vastuun tapahtumista. Mitä se tarkoittaa? Ei mitään, sillä vahinko on usein monisukupolvinen eikä pahan kierrettä voi katkaista edes kymmenet tai sadat vuoden tapahtumien välillä, kuten Mäntsälän kapinaa varioiva Convoy Finland on todistanut. Paskanpuhuminen ja tyhmien yllyttäminen on aina ollut tärkeä osa tahallista ja vahingollista harhaanjohtamista.

Se ei ole sananvapautta että propagandaan kääritty valhe tarjotaan totuutena ja vaaditaan muita hyväksymään se Putinin tapaan ehdottomana totuutena omia etuja vastaan toimien. Juuri sitä tekee Convoy Finlandkin, jonka tapaan muutkin samaan äärioikeiston huuhaaryhmään kuuluvat eivät suostu taisteluitta vapaaehtoisesti luopumaan ikiaikaiseksi kuvittelemastaan oikeudesta rahastaa valheella ja valvoa sen käyttöä. Yksi hyvä puoli näissä turhaan siementään hiekkaan valuttavissa mielenosoituksissa on; ne kyllästyttävät sekä osallistujansa että suuren yleisön ja jäävät vain merkityksettömiksi pikku myrskyiksi vesilasissa, tai suomalaiskansallisesti YKSINÄISTEN KULLERVOJEN HUUDOIKSI KORPEEN.