Yksi syy miksi Pridestä taistellaan julkisuudessa: Se on isoa bisnestä

11.06.2023

Teksti Harald Olausen

Kirjoitin näihin aikoihin toissa vuonna 12.6.2021 digivallilaan otsikolla Seta ja Helsinki Pride ovat hylänneet seksuaalivähemmistöt  https://www.digivallila.com/l/seta-ja-helsinki-pride-ovat-hylanneet-seksuaalivahemmistot-ja-gay-shame/

Seksuaalivähemmistöjen välille on syttynyt avoin sota viime vuosina niin Suomessa kuin maailmassakin. Homojärjestöt ovat vallanneet sellaiset ryhmät, joita ei perinteisen käsityksen mukaan voi pitää seksuaalisina vähemmistöinä, kuten muunsukupuoliset ja aseksuaaliset, jotka vastustavat ajatusta ihmisen erityisestä sukupuolesta ja vieroksuvat seksiä sekä erotiikkaa.

Seta ja Helsinki Pride saavat STEAn kautta avustusta edistääkseen seksuaalista tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta maassamme sekä toimiakseen seksuaalisten vähemmistöjen puolesta. Siksi heidän pitäisi toimia yleisen käsityksen mukaan yhteisen hyvän eteen.

Mutta kun sitten vaan eivät ja rahatkin menevät kaikkeen muuhun kuin seksuaalisten vähemmistöjen auttamiseen. Itse homoudesta ei mainita kuin ohimennen saati, että olisi tehty jotain homojen vaikeiden ongelmien parantamiseksi, kuten jatkuva syrjintä työpaikoilla, nuorten homopoikien seksuaalinen hyväksikäyttö sekä koko ajan vaarallisessa kasvussa oleva itsetuhoisuus sekä alkoholi- ja huumeriippuvuuden hoidontarpeen kartoittaminen.

Pinnan alla on porissut jo vuosia. Priden kaappasivat ensin vihaiset lesbot ja nyt viime vuosina jo edellä mainitut vihaiset sukupuolettomat ja seksittömät. Ei ole ollut kenellekään Prideä hieman tuntevalle mikään suuri salaisuus, että tapahtuma on etupäässä suvaitsevaisuuttaan korostavien naisten yhden päivän värikäs picnik, mikä tuottaa isot voitot varsinkin vielä nyt ennen kokoomuskostoa. Vaikuttaa siltä, että on alkanut aika, jolloin Prideä arvioidaan uusin silmin.

Aiheesta on tehnyt Toni Lehikoinen facebookin yhteen parhaimmista ja älykkäimmistä ryhmistä, punavihreisiin meemeihin hauskan ja suositun pilailun24. toukokuu klo 17.13 · Kokoomus kuulee ettei Pride tee niiden kanssa yhteistyötä. #kokoomus #pride #pinkkipesu, Priden kieltäydyttyä mainostamasta kokoomusta medioissa on alkanut pikkuhiljaa odotettua imperiumin vastaiskuna porvarillisten vaikuttajien lokakampanja Prideä vastaan.

Uusi Suomi otsikoi tänään (https://www.uusisuomi.fi/uutiset/helsinki-pride-saa-suuria-summia-veronmaksajien-rahaa-alko-salaa-omat-tukirahansa/7ea44909-b557-40a7-9dbe-80940592fa44), miten Helsinki Pride -tapahtuman ja sen järjestäjän rahoittamiseen on käytetty suuria summia veronmaksajien rahaa ja Veikkauksen tuottoja.

Helsinki Pride -yhteisölle on kertynyt ylijäämistä 513 000 euron voitot. Jutun mukaan Uuden Suomen selvityksen mukaan julkiset toimijat ovat maksaneet avustuksia, kumppanuusrahaa ja muuta rahoitusta Helsinki Pride -tapahtuman tukemiseen ja sitä järjestävän Helsinki Pride -yhteisön ry:n toimintaan yhteensä yli 1,9 miljoonalla eurolla vuosina 2019–2023:

"Helsinki Pride -yhteisön vapaa oma pääoma paisui viime vuonna 513 000 euroon. Tukijoiden joukossa ovat mm. Helsingin ja Espoon kaupungit, Kela sekä sosiaali- ja terveysministeriön alainen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA), joka on myöntänyt avustuksia Veikkauksen varoista. Osasta tämän vuoden rahoista on tehty vasta myöntämispäätös."